Estem llegint Vinyoli i Molière

Com el mes de març es celebra el Dia Internacional del Teatre i el Dia Internacional de la Poesia,  farem doble lectura: poesia i teatre.

candela_portadaP VIN

Joan Vinyoli: Tot és ara i res

El cd és una  selecció de poemes de Joan Vinyoli aplega 24 poemes, 9 dels quals pertanyen al llibre Tot és ara i res.  Hi trobem també poesies d’ A hores petites, Cants d’Abelone i d’altres llibres de Vinyoli.

Interpretats per Núria Candela i acompanyats per la música d’Eduard Iniesta

 

Vine a la trobada que tindrà lloc el proper divendres 11 de març a les 18:00, a la Sala Polivalent de la Biblioteca.

 

978-84-94483-93-6

T MOL

Molière: Don Joan

Don Joan és, per a tothom, la imatge del seductor. Quan alguna cosa és la imatge d’alguna altra cosa, el mirall, que és el que retorna la imatge, es converteix en la presó. En el lloc on els nostres comportaments individuals es reconeixen a ulls de tothom. El consol. La força de la «manada» perquè res, ni ningú, s’aparti massa dels altres. La por. Com a punt de sortida i d’arribada. La por, sempre la por. Don Joan té por. De la responsabilitat, de les dones, de Déu, de la mort, de la vellesa, d’ell mateix… i per això fuig, s’amaga, lluita, sedueix, fornica… i per damunt de tot vol ser lliure, i per aconseguir-ho provoca i repta tota forma d’autoritat. Els mites són la destil·lació de l’essència de qui som i de com ens comportem. Per més que ens esforcem a ser originals sempre hi ha alguna cosa que ens posa en relació amb els altres. El mite. Allò que compartim. El teatre ha revisat una vegada i una altra aquests patrons perquè, sense deixar de ser-ne presoners, puguem, segons l’època en què ens ha tocat viure, sentir-nos-hi reflectits. Volem que el nostre Don Joan estigui fet de totes aquestes contradiccions. Ens agradaria aconseguir que, del seu mirall, en sortís un reflex contemporani i encegador, un cop de llum, que acabi seduint a qui se’l miri.
David Selvas, director de l’espectacle (Extret d’ Arola Editors)

Si vols participar:

  • Vine a la trobada que tindrà lloc el proper divendres 18 de març a les 18:00, a la Sala Polivalent de la Biblioteca.
  • Si l’has llegit o en vols parlar, deixa un comentari!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s