Molt soroll per no res: primera sortida al TNC

Si bé sabia que l’obra en qüestió havia estat considerada un trencament en la seva època, no sempre ben considerat per la crítica, per la barreja d’estils: prosa i vers i de gèneres: alta comèdia i melodrama, la posada en escena que fa Àngel Llàcer és impressionant i espectacular. El director explica que en començar els assaigs amb el seu equip tècnic i els actors els va donar una única consigna: «hem d’enamorar, la gent s’ho de passar bé, han de riure», i amb escreix que ho ha aconseguit.

L’espectacle, que està format per dos actes, d’una hora i mitja el primer i de quaranta minuts el segon, no dóna peu ni espai perquè l’espectador perdi ni un sol detall ni baixi l’atenció sobre el que està passant a l’escenari. Per fer-ho, Àngel Llàcer situa la història al Hollywood dels anys cinquanta on la llum, la música, els balls i els escenaris ostentosos i multicolors fascinen l’espectador des del començament de l’obra.

L’escenografia recreada està orientada al dinamisme i l’acció constant sense grans escarafalls ni elements forçats o estridents. L’equilibri de tots els elements en escena combinats amb la música i el ball li donen un caràcter únic. En aquesta obra Shakespeare ens convida a gaudir la vida i a celebrar el desig, Llàcer ho materialitza de la mà de la música de Cole Porter.

Els temes centrals de l’obra són els rumors i l’amor adolescent. El primer, els malentesos intencionats o no, tema, d’altra banda, de molta actualitat en tots els àmbits de la nostra vida i que sovint pot provocar situacions desagradables, ofensives i, fins i tot, efectes insalvables, en aquest cas, són la trama de la història i donen un aire còmic al conjunt de l’escena. I el segon, l’amor adolescent, tan ridícul i alhora tan enyorat. En definitiva, un gran espectacle que permet una vegada més l’acostament als clàssics d’una manera amable i «festiva» amb una producció i direcció impecable.

Àngels Vázquez
Article publicat originàriament a la revista RECVLL

Les imatges:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s