Estem llegint: “El silenci dels telers”

289_el-silenci-dels-telers 

L’Assumpta Montellà ha donat vida als records i les històries  viscudes per diverses dones que han passat part de la seva vida en un colònia tèxtil . Així, les protagonistes han estat treballadores de Cal Pons, Cal Rosal, Monegal o Viladomiu

El silenci com a protagonista en tres eixos ben diferenciats: El silenci de la sordesa de les dones que treballàvem a peu del teler, el silenci de la dona sempre oblidada per la història i el silenci dels telers a causa de la crisi.

L’autora fa un recorregut des de l’inici de la indústria fins  els anys 70 fixant-se en diferents aspectes:  el poder dels capellans, la república, la guerra civil, el franquisme i la repressió, l’Escola Maneger, la mort de Franco i l‘obertura de les colònies i finalment la crisi tèxtil i el declivi.

Per fer-ho, utilitza el testimoniatge de vint-i-una dones que, en primera persona, expliquen els fets i la història. Per això, el valor de l’obra se centra en recollir els testimonis orals de les protagonistes que sense aquest llibre, segurament, s’haurien acabat perdent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s