Los mares del sur. Manuel Vázquez Montalban

los maresLos mares del sur, quarta novel·la de l’escriptor barcelonès, Manuel Vázquez Montalbán, publicada al 1979 és l’obra que va fer famós al detectiu Pepe Carvalho.

La novel·la comença amb l’aparició del cadàver d’un home, Stuart Pedrell, després que aquest portés desaparegut un any. Aquest fet, que serà el fil conductor de l’obra, li dóna la característica típica de novel·la negra en tant que basa tota l’obra en la investigació d’aquest assassinat. Però, Los mares del sur és  molt més que això, ja que fa una retrat acurat de la societat barcelonina del moment, des de les classes més baixes fins l’alta burgesia. De manera clara, l’autor descriu una ciutat i un moment determinat de la història. Per fer-ho, Vázquez Montalbán utilitza un llenguatge clar i directe que dóna força amb les imatges que descriu i els diàlegs.

La novel·la té diferents nivells de lectura per la riquesa de les seves referències literàries, artístiques i culinàries. El protagonista central, el detectiu Carvalho, representa l’antiheroi, culte, ex-comunista i que menysprea els intel·lectuals.

En conclusió, una novel·la que demostra la intel·ligència de l’autor que a través d’uns personatges peculiars  descriu una ciutat, els seus habitatnts i un moment de la història

Enllaços d’interès

Planeta lector

Lecturas y lectoras

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s