Memòria d’uns ulls pintats. Lluís Llach

Llach_memoria_duns_ulls_pintatsLluís Llach neix el 7 de maig de 1948 a Girona. Viu tota la seva infància a Verges, un petit poble que no arriba a mil habitants situat al Baix Empordà, comarca de la que sempre s’ha declarat un enamorat. És el segon fill fruit del matrimoni Llach-Grande. El pare és metge, fill de terratinents i la mare és una mestra nascuda a Porrera (Priorat) que havia rebut una educació burgesa en la Barcelona del anys 30: una ciutat republicana i nacionalista, en la que les idees anarquistes i d’esquerres dominaven l’ambient cultural… Llegir més

Extret de: http://www.lluisllach.cat/

Memòria d’uns ulls pintats

El protagonista de l’obra, un homosexual de vuitanta anys, va explicant la seva vida a un director de cinema, interessat a fer-ne un guió. El director intervé poc i, de fet, en Germinal, va fent una mena de monòleg no sempre de fàcil lectura.

Primer ens situa a la seva infància. Nascut als anys 20 en una família humil de la Barceloneta, ens va relatant la seva infància i joventut com uns anys plens de descobriments en tots els àmbits: l’amistat (amb un noi i dues noies que formen la seva colla), la cultura (un món que descobreix a través de l’Escola del Mar, d’un llibreter anarquista o a la poesia de Salvat-Papasseit), l’amor, el sexe, la política…

La narració abandona aquest to, relativament amable, a partir del moment en què un seguit de fets històrics, com la guerra civil i la dictadura, convertiran la història d’amor i amistat en una tragèdia.

Si us pregunteu perquè Llach s’ha embarcat en aquesta aventura literària i perquè ho ha fet amb aquesta obra, us recomano que mireu aquesta entrevista, una de les poques activitats de presentació del llibre que ha fet l’autor.

Extret de: Proposem un llibre… Memòria d’uns ulls pintats

Vols participar?

3524_10200275848170663_124276024_n

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s