Club de Lectura en Català. Lectura Fàcil. Moby Dick

Moby Dick, de Herman Melville

Moby Dick és la novel·la més important de Melville. Explica l’obsessió d’un home, el capità Ahab, per matar Moby Dick, una balena en la qual veu l’encarnació del Mal. Ahab actua mogut per l’odi a l’animal que, una vegada, li va arrencar una cama. Però, per sobre del ressentiment, predomina la seva convicció que Moby Dick és un ésser malèfic que el destí ha decidit posar davant d’ell perquè el mati o perquè mori en l’intent.

Herman Melville va néixer a Nova York (Estats Units). El seu pare va ser el darrer membre d’una adinerada família de comerciants. La ruïna familiar va obligar el jove Melville a treballar en diversos oficis, fins que es va enrolar com a mariner en un vaixell balener. Durant els cinc anys que va estar embarcat va recórrer el Pacífic sud i d’aquesta experiència en van sortir les seves millors narracions, com ara Typee (1846) o Omoo (1851). Va morir a Nova York.

Josep Lorman ha adaptat aquesta novel·la per la Col·lecció Kalafat seguint els criteris de Lectura Fàcil i Pablo Soler l’ha il·lustrat.

Anuncis

3 pensaments sobre “Club de Lectura en Català. Lectura Fàcil. Moby Dick

 1. Inés diu:

  Hola!

  Com ha sigut la segona jornada del club de lectura?
  No he pogut anar i m’agradaria conèixer la vostra opinió, de que s’ha parlat més, si us ha agradat el llibre, etc.

  Per a mi ha sigut el primer llibre que he llegit en català i m’ha agradat el format, que tingui la definició de les paraules que puguin ser més desconegudes, etc.

  Tot i que no és el genere que més m’agrada, he llegit el llibre amb interés i suposo que hi haurà altres que s’adaptin més als meus gustos. Però està bé llegir, també, llibres que d’altra banda, no llegiria per mi mateixa.

  🙂

  Fins ara!

  M'agrada

  • Mercè diu:

   Hola, Inés!

   En la segona sessió del Club de Lectura vam parlar sobretot dels personatges de la novel·la, de l’atracció fatal que exerceix la balena sobre el capità, sobre el destí, sobre les premonicions, sobre els somnis premonitoris… Va ser una sessió molt interessant i vam poder parlar molt.
   Espero que puguis venir a la tercera sessió, que serà dilluns, 17. Fins aviat!

   Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s