Los perros y los lobos. Irene Némirovsky

Los perros y los lobos es va publicar dos anys abans de l’assassinat de l’autora per part del nazis.

Després de la lectura del llibre, podem suposar que la història és, en part, autobiogràfica perquè, com passa sovint, la realitat supera la ficció.

Némirovsky va néixer a Rússia i tot que la situació de la seva família era acomodada no va tenir una infància feliç. A conseqüència de  la revolució bolxevic, van fugir a Paris. El seu  origen jueu la va obligar a refugiar-se a un poble de la Borgonya l’any 1940, dos anys més tard va ser deportada a Auschwitz, on va morir.

La novel·la fa una exhaustiva descripció de la condició jueva i és una denúncia de l’antisemitisme europeu. Irene Némirovsky ens porta amb aquest relat des de Ucraïna fins a París i en aquest trajecte ens descriu els costums de la comunitat hebrea d’Ucraïna, l’ànsia dels jueus pels diners i la perversitat dels cristians en la persecució als jueus.

Pel que fa a l’estil, l’autora utilitza una prosa elegant i amb un llenguatge acurat fa  una descripció  psicològica dels personatges carregada de detalls i matisos. L’obra, a més, conté diferents paràgrafs amb reflexions sobre temes latents en la societat i la situació de l’autora d’aquell moment, però que es poden extrapolar a altres situacions i moments històrics.

M.Àngels V.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s